Bedwantsen bestrijden met de Kärcher stoomreiniger

We hebben het de laatste periode vaak horen vallen: de bedwantsen zijn aan hun opmars bezig! Maar voordat je in paniek raakt, willen we je in deze blog geruststellen en tips geven over het bestrijden van bedwantsen met de Kärcher stoomreiniger.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn vervelende, kleine insecten die zich voeden met het bloed van mensen (en soms dieren). Ze staan bekend als bedwantsen omdat ze vaak in en rond bedden en slaapgedeeltes worden aangetroffen.

Ze kunnen zich verschuilen in kieren, spleten, matrassen, meubels en andere oppervlakken in je huis.

Waarom moet je bedwantsen bestrijden?

Ze komen ’s nachts tevoorschijn om zich te voeden, wat kan leiden tot jeukende beten. Het is belangrijk om bedwantsen snel aan te pakken, omdat ze zich snel kunnen verpreiden in huis.

Het gebruik van insecticiden en het grondig reinigen van beddengoed en meubels zijn gebruikelijke methoden om van bedwantsen af te komen.

Hoe kan je bedwantsen bestrijden met de Kärcher stoomreiniger?

Het gebruik van stoom kan bedwantsen doden doordat de hoge temperatuur en de stoomdruk hun leefomgeving ongunstig maken. Bij het gebruik van de stoomreiniger, is het belangrijk om de stoom zorgvuldig aan te brengen op de vermoedelijke schuilplaatsen van de bedwantsen.

Application Image

Effectiviteit van de stoomreiniger

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat blootstelling aan temperaturen boven 50°C gedurende enkele minuten effectief is in het uitroeien van bedwantsen. De Kärcher stoomreiniger is in staat om temperaturen tot wel 100°C te bereiken.

Houd er rekening mee dat een stoomreiniger mogelijk niet alle bedwantsen bereikt, vooral als ze diep verborgen zitten. Schakel zeker de hulp in van een professional wanneer je op meerdere plaatsen in je huis bedwantsen tegen komt.

Ontdek ons assortiment aan Kärcher stoomreinigers

Ben je klaar om bedwantsen in je huis aan te pakken? Bekijk zeker ons assortiment aan stoomreinigers!