Hoe reinig je textiele oppervlakken? Ontdek de tapijtreinigers van Kärcher

Heb je last van allergieën die zich vastzetten in je stoffen meubels en textiele oppervlakken? Of heb je misschien huisdieren die vooral in de zomer veel haar verliezen? We kennen het allemaal. Met een gewone stofzuiger bereik je niet de diepe reiniging die je nodig hebt.

Met een zetel- en tapijtreiniger zeg je echter in een mum van tijd 'vaarwel' tegen stof en vuil in je huis! Ontdek hoe je onze sproei-extractiereiniger van Kärcher optimaal gebruikt voor je huishoudelijke klusjes.

Waarvoor wordt een zetel- en tapijtreiniger gebruikt?

De sproei-extractiereiniger zorgt voor een diepgaande reiniging van textiele oppervlakken. Hierdoor blijven je stoffen meubels en ondergronden langer schoon en gaan ze tot 50% langer mee! Denk aan textiele oppervlakken zoals:

  • Tapijten
  • Zetels
  • Gestoffeerde meubels
  • Trappen met textiele vloerbedekking
  • Matrassen
  • Wandtapijten
  • Autostoelen

Hoe gebruik je een tapijtreiniger voor jouw textiele oppervlakken? 

Stap 1: Zuig de losse resten op

Verwijder losse resten zoals etensresten, haren of ander vuil van je tapijt of textiele oppervlakken met een stofzuiger.

Stap 2: Vul de schoonwatertank met water

Vervolgens vul je de schoonwatertank met warm weten en voeg je het juiste reinigingsmiddel toe volgens de aanbevolen dosering.

Stap 3: Reinig het oppervlak

Maak vloeiende bewegingen van voren naar achteren in licht overlappende banen over je zetel, tapijt of ander textiel. Zo sproeit het apparaat water in de vezels en zuigt het de vervuiling op. Het resultaat is een schoon en opgefrist oppervlak!

Stap 4: Giet het vuile water weg

Na het reinigen, giet je het vuile water uit de tank en maak je de vuilwatertank schoon voor de volgende keer.

Belangrijke stap: Herhaal met alleen water

Reinig nogmaals de textiele oppervlakken met alleen water, zonder reinigingsmiddel, om achtergebleven zeepresten te verwijderen. Dit zorgt voor een langer schoon resultaat.

Stap 5: Laten opdrogen

Laat het gereinigde oppervlak opdrogen. Je zetel of tapijt is nu weer helemaal schoon!

Application Image

Heb je advies nodig over de sproei-extractiereiniger?

Kom langs in een van onze vestigingen of neem contact met ons op voor meer informatie over de sproei-extractiereiniger. Ons team staat klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden.

Ontdek het assortiment sproei-extractiereinigers

Bijhorende accessoires voor de sproei-extractiereiniger